20180723
23 juliol 2018

Els líders de l’1-O recusen una part dels magistrats del Suprem per diverses incompatibilitats

Vulneracions:Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull presenten un incident de recusació contra el president i quatre dels magistrats de la Sala Penal del Tribunal Suprem que són qui jutjaran la causa de l’1 d’octubre: Manuel Marchena, Andrés Martínez Arrieta, Juan Ramón Berdugo Gómez de la Torre y Luciano Varela Castro. Aquests són els magistrats que havien acceptat inicialment la querella de la Fiscalia a l’octubre de 2017. Posteriorment, presentaran també recusacions Oriol Junqueras, Raül Romeva, Carme Forcadell, Jordi Cuixart, Dolors Bassa, Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Lluís Puig. La instrucció de la recusació recau en el magistrat de la Sala Penal Vicente Magro Servet, exsenador del Partit Popular. Oriol Junqueras i Raúl Romeva presenten una recusació també en contra seva per actuar com a instructor. El 24 d’agost, el magistrat Vicente Magro servet desestima la recusació formulada contra ell i tanca la instrucció contra els membres de la Sala Penal del Suprem que han de jutjar la causa i envia el cas a la Sala Especial del Tribunal Suprem que coneix dels incidents de recusació.

Entrada 499
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí