20160624
24 juny 2016

Público publica una conversa entre Jorge Fernández Díaz i Daniel de Alfonso on comenten la manca de proves sobre els suposats comptes de Trias a Suïssa 11 dies abans de la publicació d’El Mundo

Vulneracions:El diari Público revela uns àudios d’una conversa mantinguda, 11 dies abans de la publicació de la informació sobre la suposada existència d’un compte de Trias a Suïssa, entre el ministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz i el cap de l’Oficina Antifrau Daniel de Alfonso on es parla d’aquesta informació i de Alfonso reconeix que no en té proves. Xavier Trias presenta querella contra els periodistes que signen la informació a El Mundo, entre els quals hi ha Eduardo Inda, però acaben absolts i el Tribunal Suprem també arxiva una querella contra Fernández i de Alfonso, presentada per Convergència Democràtica de Catalunya i Trias. El juliol de 2022, el diari El Món revela uns àudios on el comissari Villarejo, un dels impulsors de l’Operació Catalunya, explica el 4 de novembre de 2014, a entre d’altres, l’aleshores titular del Jutjat Central d’Instrucció número 4 de l’Audiència Nacional Fernando Andreu, que la informació és falsa i, referint-se a Fernández Díaz, que “el ministre està molt cabrejat” perquè “s’ha tirat a la piscina i l’han enxampat”.

Entrada 150
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí