20210616
16 juny 2021

Processats per lesions 27 policies i un Guardia Civil per les càrregues policials del referèndum de l’1-O a Girona, Aiguaviva i Sant Julià de Ramis

Vulneracions:El Jutjat d’Instrucció número 2 de Girona dicta interlocutòria de processament contra 27 policies espanyols i un agent de la Guardia Civil per delictes de lesions o lesions lleus. Malgrat això, la interlocutòria arxiva les denúncies per les càrregues al pavelló de Sant Julià de Ramis i totes les altres en què no s’han pogut identificar els agents. A més, descarta el processament pels delictes contra la integritat moral i
tortures. Els advocats voluntaris que van impulsar la querella col·lectiva recorren contra la interlocutòria. Els advocats argumenten l’existència d’indicis de delictes contra la integritat moral i tortures i rebaten el fet que la interlocutòria no atribueix responsabilitat als comandaments o als responsables polítics que van ordenar les càrregues. Els advocats també recorren el fet que la jutgessa ha decidit de dividir la causa a l’entendre que no hi havia “unitat de direcció” rere l’actuació de la policia, que les actuacions responen a decisions individuals dels agents i que no hi ha responsabilitats de la cúpula. La conseqüència de dividir la causa seria l’existència de set o vuit judicis diferents. L’Audiència Provincial de Girona confirmarà el processament per només per delictes de lesions i argumenta que o bé els fets han prescrit o es pot aplicar l’eximent d’actuar en compliment d’un deure.

Entrada 937
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí