20200918
18 setembre 2020

Operació Judes: s’admet a tràmit la querella de Jordi Ros contra agents i comandaments de la Guardia Civil

Vulneracions:El Jutjat d’Instrucció número 2 de Sabadell admet a tràmit la querella de Jordi Ros, membre del CDR detingut en el marc de l’Operació Judes, contra els agents de la Guardia Civil que van irrompre al seu domicili el dia de la seva detenció. El jutge demana identificar als agents que van dur a terme l’escorcoll i prendre’ls declaració com a investigats. A la querella, Ros al·lega tortures, coaccions, vexacions i la vulneració del dret a ser assistit per un advocat des del moment de la seva detenció. Al 2021, el jutge al·lega que només investigarà fets succeïts al seu partit judicial. L’advocat de Ros recorre contra la decisió. Al 2024, l’Audiència Provincial de Barcelona n’ordena que s’investiguin tots els fets i n’assenyalen la “pèssima instrucció”. Arran d’això, l’advocat de Ros demana que s’identifiquin tots els agents que van participar en el trasllat de Ros a les dependències de la Guardia Civil de Sant Andreu de la Barca i posteriorment a les de Madrid, a Tres Cantos.

Entrada 819
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí