20210616
16 juny 2021

L’Audiència de Barcelona condemna l’activista Marcel Vivet a 5 anys de presó pels delictes de desordres públics, atemptat contra l’autoritat i lesions lleus a un agent durant la manifestació “Holi Festival”

Vulneracions:Vivet és condemnat pels fets que van tenir lloc a la manifestació convocada per Arran per protestar contra l’acte d’homenatge a les càrregues policials convocat pel sindicat de la policia espanyola Jusapol. El tribunal també li imposa una multa de 600 euros per lesions a un agent dels Mossos d’Esquadra i una indemnització de 1.511 euros a la víctima. El tribunal considera provat que l’acusat va cometre els delictes dels quals l’acusaven Fiscalia i la Generalitat, que finalment no va retirar la seva acusació malgrat la pressió popular per fer-ho. L’endemà, amb els vots favorables d’ERC, Junts, CUP i En Comú Podem, s’aprova una declaració institucional de suport a Vivet on es demana que la Generalitat “es retiri com a acusació particular de totes les causes obertes per l’exercici del dret a la lliure manifestació”. Alerta Solidària presenta una denúncia per un cas intencionat de “duplicitat” i pràctica “corrupta” en la investigació paral·lela dels Mossos d’Esquadra que també acusen Adrià Catasús pels mateixos delictes i demana la revocació de la sentència condemnatòria contra Marcel Vivet i l’arxiu i absolució de l’Adrià.

Entrada 936
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí