20140303
3 març 2014

La Razón publica l’article “La conspiració dels trenta-tres jutges sobiranistes” en base a dades personals obtingudes de bases de dades policials

Vulneracions:El diari publica aquest article amb les dades personals obtingudes de bases de dades policials (noms i cognoms, fotografies, tribunals on treballaven i comentaris de les seves opinions polítiques) de trenta-tres jutges que havien signat un manifest, en el marc del 9-N, a favor del dret a decidir de Catalunya. Els jutges es querellen contra el diari pels delictes de revelació de secrets i infidelitat en la custòdia de documents, però la investigació acaba arxivada per l’Audiència Provincial de Madrid i l’Agència Espanyola de Protecció de Dades també acaba tancant una investigació al respecte. A més, el sindicat Manos Limpias denuncia els 33 jutges davant el Consell General del Poder Judicial demanant-ne la suspensió. El CGPJ comença un procediment disciplinari però l’acaba tancant sense imposar-los cap sanció. 20 dels 33 jutges acaben presentant una demanda davant el Tribunal Europeu de Drets Humans. El 31 de maig de 2022, el diari El País publica uns àudios de l’Operació Catalunya on, entre d’altres, revelen una conversa entre Marcelino Martín Blas, Eugenio Pino, Villarejo i el comissari d’Informació de Catalunya Pedro Esteban on parlaven d’esborrar els registres dels fets, just l’endemà de la publicació de l’article.

Entrada 90
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí