20200103
3 gener 2020

La JEC cessa a Torra com a diputat del Parlament

Vulneracions:La Junta Electoral Central acorda la retirada de l’escó de Quim Torra per la condemna per desobediència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per no haver retirat una pancarta amb un llaç groc del balcó del Palau de la Generalitat durant la campanya de les eleccions generals de l’abril de 2019, tal i com li havia exigit la pròpia JEC. Resol així el recurs de Ciudadanos, PP i VOX contra la decisió de la Junta Electoral Provincial de Barcelona que havia conclòs que no se li podia retirar l’acta de diputat fins que la sentència fos ferma. Torra recorre la decisió de la JEC davant el Tribunal Suprem i demana suspendre cautelarment la retirada de l’escó. L’endemà se celebra un ple extraordinari del Parlament on es vota una resolució que ratifica a Torra com a diputat i president (aprovada amb els vots de JxCat, ERC, En Comú-Podem i CUP).

Entrada 745
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí