20171211
11 desembre 2017

La Guardia Civil espolia els béns de Sixena del Museu de Lleida de matinada

Vulneracions:La Guardia Civil, en el marc de la intervenció de Catalunya en aplicació de l’article 155 de la Constitució, i sota les ordres de Íñigo Méndez de Vigo, que exerceix de conseller de Cultura, entra al Museu de Lleida de matinada i espolia 44 obres originàries del Monestir de Sixena. 11 dies abans, l’Audiència Provincial d’Osca havia confirmat la sentència del 2015 del Jutjat de Primera Instància número 1 d’Osca que havia declarat nul·la la compravenda entre les monges que hi residien en aquell moment i la Generalitat i el MNAC. Al 2016, el Jutjat ja havia ordenat a la Generalitat de Catalunya, sense sentència ferma, a lliurar les 97 obres que es trobaven al MNAC i al Museu de Lleida, però només el MNAC havia donat compliment a la disposició del Jutjat. L’operació del saqueig comença a mitjanit i dura 14 hores, amb un gran dispositiu policial. Segons testimonis, uns 100 guàrdies civils entren al Museu a pas militar i armats, i hi retenen els treballadors. El saqueig es fa sense Lletrat de l’Administració de Justícia. Un gran nombre de manifestants es concentra a les portes i els Mossos d’Esquadra els reprimeixen amb càrregues policials. Al gener de 2021, el Tribunal Suprem desestima els recursos de la Generalitat.

Entrada 336
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí