20161113
13 novembre 2016

La Guàrdia Civil deté a vuit joves per la presumpta agressió a dos guàrdies civils fora de servei i les seves parelles durant una baralla en un bar a Altsasu

Vulneracions:La jutgessa instructora de l’Audiència Nacional Carmen Lamela ordena a la Guàrdia Civil la detenció de vuit joves al municipi d’Altsasu (Navarra) per la presumpta agressió a dos guàrdies civils fora de servei i les seves respectives parelles durant una baralla en un bar durant la matinada del 16 d’octubre. L’endemà de la seva detenció, l’Audiència Nacional ordena la presó incondicional sense fiança per sis dels vuit detinguts per un presumpte delicte de terrorisme i considerant l’existència de risc de fuga dels detinguts. Les altres dues detingudes són deixades en llibertat en considerar que no van participar en l’agressió física contra els guàrdies civils. L’endemà es deté una setena persona que s’havia presentat voluntàriament a l’Audiència Nacional. El 22 de novembre Lamela dona per instruït el cas i, a petició del Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme del País Basc (COVITE), la fiscalia i l’Associació Unificada de Guàrdies Civils, que fan d’acusació, processa per un delicte de terrorisme en concurs amb delictes de lesions, odi i atemptat a l’autoritat a 7 dels 9 presumptes agressors. Al desembre, quatre dels detinguts queden en llibertat provisional perquè la jutgessa considera que és difícil que puguin “destruir proves” o “atacar béns jurídics de les víctimes”. El moviment que demana la sortida dels cossos policials de l’Estat de Navarra i del País Basc, Ospa Mugimendu, denuncia un muntatge policial contra els joves adduint que, en cas de decaure l’acusació de terrorisme, aquest es trobaria sota la jurisdicció de l’Audiència Provincial de Navarra.

Entrada 168
Vols cercar més casos?
En quin moment va passar aquest fet?
En aquest fet s'hi referencien aquests...
Cossos policials
Institucions
Persones

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí