20160818
18 agost 2016

Higini Cierco, màxim accionista de la Banca Privada Andorrana, declara davant una jutge que van ser extorsionats per part de comandaments espanyols a fi de donar informació sobre comptes de polítics catalans

Vulneracions:Cierco posa en coneixement de la justícia andorrana les amenaces per part de comandaments espanyols a la seva declaració per la intervenció de l’entitat el 10 de març de 2015 després que la Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) del Departament del Tresor dels Estats Units els acusés de blanqueig de capitals. Segons Cierco, el maig de 2014, l’adjunt d’Interior de l’ambaixada d’Espanya a Andorra, Celestino Barroso, li va demanar que es reunís amb unes persones a Madrid o el banc moriria. El conseller delegat de la Banca Joan Pau Miquel es va reunir amb el comissari en cap del departament d’Assumptes Interns de la Policía Nacional Marcelino Martín Blas a qui li reitera les amenaces i li exigeix com ja havia fet a Cierco informació bancària d’Artur Mas, Oriol Junqueras, Jordi Pujol i de les seves respectives famílies. Arran d’això, assegura, és quan es publica una informació a una rotatiu espanyol que obliga a Jordi Pujol a admetre l’existència d’una deixa a l’estranger. Els fets s’haurien dut a terme en el marc de l’Operació Catalunya.

Entrada 158
Vols cercar més casos?
En quin moment va passar aquest fet?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí