20190227
27 febrer 2019

Eulàlia Reguant i Antonio Baños es neguen a respondre a les preguntes de VOX al judici contra els líders de l’1-O

Vulneracions:La regidora de la CUP a l’Ajuntament de Barcelona Eulàlia Reguant i l’exdiputat de la CUP al Parlament de Catalunya Antonio Baños havien estat citats a declarar com a testimonis al judici contra els líders de l’1-O al Tribunal Suprem. El magistrat Manuel Marchena adverteix Baños de la seva obligació de respondre a VOX, que exerceix l’acusació popular al cas, i ell en reitera la seva negativa, però finalment no s’hi nega si les preguntes es fan mitjançant Marchena. No obstant, al començar a respondre preguntes mitjançant aquesta fórmula, Baños expressa la seva voluntat de respondre les preguntes de Marchena, però no les de VOX, i Marchena dona fi a la seva declaració. Eulàlia Reguant també s’hi nega, tot assumint-ne les conseqüències, manifesta que vol parlar català, i finalment, Marchena conclou el seu interrogatori. El Tribunal Suprem els imposa una multa arran d’aquests fets i remet el cas al Jutjat de Guàrdia de Madrid per les eventuals responsabilitats penals que se’n puguin derivar.

Entrada 573
Vols cercar més casos?
En quin moment va passar aquest fet?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí