20190201
1 febrer 2019

Els presos polítics de l’1-O són traslladats a Madrid pel judici

Vulneracions:La Sala Penal del Tribunal Suprem, presidida per Manuel Marchena resol quina prova s’admet al judici de la causa contra els líders de l’1-O i fixa el 12 de febrer per iniciar les vistes del judici. D’altra banda, s’inicia el trasllat dels presos a Madrid: Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart ingressaran a la presó de Soto del Real, mentre que Carme Forcadell i Dolors Bassa aniran a Alcalá-Meco. Es produeixen concentracions al voltant de la presó de Lledoners convocades pels CDRs que són desallotjades pels Mossos d’Esquadra, que identifiquen alguns dels manifestants. Els Mossos d’Esquadra remeten un atestat als jutjats d’instrucció de Manresa. Dos mesos després, el Jutjat d’Instrucció número 8 de Manresa obre diligències contra 9 d’ells, “els 9 de Lledoners”, per presumptes delictes de robatori amb força, atemptat contra l’autoritat, lesions i risc per a la circulació.

Entrada 559
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí