20191018
18 octubre 2019

Els Mossos d’Esquadra detenen 4 joves del Vallès Oriental durant les protestes postsentència

Vulneracions:La BRIMO dels Mossos d’Esquadra deté 4 joves del Vallès Oriental, entre els quals es troben David Pérez i Àlvaro Alierta de Parets del Vallès, pels presumptes delictes de desordres públics i atemptat contra l’autoritat per llançar objectes contra un furgó dels Mossos d’Esquadra a Barcelona la tarda del 17 d’octubre del 2019, en el marc de les multitudinàries protestes postsentència. L’endemà, tots passen a disposició judicial i, un cop el jutge decreta presó preventiva sense fiança pels delictes pels quals se’ls investiga, el David i l’Àlvaro són traslladats al Centre Penitenciari Jove de La Roca, on passen 17 dies abans de ser deixats en llibertat provisional. Els joves presenten una denúncia davant els jutjats d’instrucció de Barcelona contra els 4 agents que els van detenir per haver-los agredit durant la seva detenció. Al juliol de 2021, un cop acabada la instrucció, la Fiscalia els demana 9 anys i 6 mesos de presó i la Generalitat en demana 6. El judici s’assenyala pel 23 de maig de 2024, a l’Audiència Provincial de Barcelona, però es suspèn a causa de l’imminent aprovació de la Llei d’Amnistia. La suspensió afecta també als quatre agents dels Mossos d’Esquadra acusats de maltractar-los.

Entrada 700
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí