20191217
17 desembre 2019

El Tribunal Suprem assumeix la causa contra Laura Borràs i el Congrés dels Diputats n’aprova el suplicatori

Vulneracions:El Tribunal Suprem obre una causa contra la diputada de JxCat al Congrés després que el Jutjat d’Instrucció número 9 de Barcelona en remetés les actuacions, atesa la seva condició d’aforada. El Jutjat d’Instrucció número 9 de Barcelona indica que Laura Borràs hauria fraccionat contractes a fi d’evitar el procediment administratiu pertinent i procedir-ne a la seva adjudicació directa quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes. Aquests fets podrien ser constitutius dels delictes de prevaricació, frau a l’administració, malversació de fons públics i falsedat documental. El 22 de maig de 2020, el Tribunal Suprem acorda demanar al Congrés el suplicatori per a procedir contra Borràs. El 25 de juny de 2020, el suplicatori s’aprova amb els vots de PSOE, PP, VOX, Podemos i Ciudadanos. JxCat i PNB hi voten en contra i ERC i CUP no participen a la votació. Finalment, el 24 de març de 2021, arran de les eleccions al Parlament de Catalunya del 14-F, on Borràs sortirà elegida diputada de JxCat, el Tribunal Suprem es declara no competent i remet la causa al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Entrada 732
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí