20220127
27 gener 2022

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya anul·la la resolució del ple de l’Ajuntament de Barcelona de retirar la Medalla d’Or a l’exministre franquista Rodolfo Martín Villa

Vulneracions:L’Ajuntament de Barcelona li havia atorgat la Medalla l’any 1976 i va aprovar-ne la seva retirada el març de 2017. Martín Villa ho havia recorregut primer davant dels jutjats, que havien desestimat el seu recurs, i després davant del TSJC, que li dona la raó. Martín Villa és un exministre franquista que va ocupar també diversos altres càrrecs, com el de governador civil de Barcelona. A Martín Villa se l’investigava a la justícia argentina, en el marc de la “querella argentina” contra els crims del franquisme, com a responsable de, entre d’altres, la matança del 3 de març de 1976 a Vitòria. Finalment, i només vint-i-quatre hores després que es fes pública la sentència, Martín Villa renuncia a la Medalla d’Or de Barcelona.

Entrada 1009
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí