20220203
3 febrer 2022

El Ple del Parlament vota en contra de retirar l’escó a Pau Juvillà, però li acaben retirant sota l’amenaça de conseqüències legals

Vulneracions:El Ple ratifica el dictamen sobre l’escó de Juvillà (CUP) aprovat el dia anterior a la Comissió de l’Estatut del Diputat. El dictamen defensa que Pau Juvillà preservi l’escó sempre que no es comprometi els funcionaris de la Cambra. Aquell mateix dia, la JEC també havia amenaçat amb responsabilitats penals a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, en cas que no complís amb els acords. Finalment, la secretària general del Parlament ordena retirar-li l’escó, en compliment dels acords de la JEC, “per imperatiu legal” i per evitar conseqüències legals per a ella i altres funcionaris de la cambra. Pau Juvillà recorre contra aquest acte al Tribunal Constitucional i en demana la seva suspensió cautelar.

Entrada 1011
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí