20190404
4 abril 2019

El Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona, que també investiga l’organització de l’1-O, processa 30 càrrecs i excàrrecs de la Generalitat

Vulneracions:El jutjat els processa pels delictes de malversació de fons públics, falsedat documental, revelació de secrets, desobediència i prevaricació i els imposa una fiança solidària de 5,8 milions d’euros. Entre els càrrecs hi ha l’exsecretari general de presidència Joaquim Nin, l’exsecretari general d’Exteriors Aleix Villatoro, l’exsecretari general del Diplocat Albert Royo, els directors de TV3 i Catalunya Ràdio Vicent Sanchis i Saül Gordillo, la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals Núria Llorach, l’exinterventora de la Generalitat Rosa Vidal i els delegats de la Generalitat de diversos països. La Caixa de Solidaritat completarà el pagament de la fiança a l’agost. Tot i que la causa va començar al febrer de 2017 arran d’unes declaracions del jutge Santi Vidal la jutgessa decideix no processar-lo ni a ell ni a Carles Viver Pi-Sunyer, que al 2017 era director de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern, i estava sent investigat des de març de 2017.

Entrada 602
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí