20150330
30 març 2015

El Congrés aprova la reforma del Codi Penal

Vulneracions:El text s’aprova només amb els vots del PP, que té majoria absoluta a la cambra. Es modifica el delicte de malversació per incloure-hi la gestió deslleial del patrimoni públic, i no només la desviació de fons per a finalitats particulars. La reforma no afecta al procediment penal d’Artur Mas per l’organització del 9-N perquè els fets són anteriors a la reforma, però el canvi serà rellevant al 2019 a la condemna per malversació a la sentència del Tribunal Suprem contra els líders de l’1-O. La reforma també endureix, entre d’altres, les penes del delicte d’enaltiment del terrorisme, que seran també de rellevància en els casos dels rapers Valtònyc i Pablo Hasél. A més, la reforma també imposa penes més altes pel delicte de desordres públics si els actes són duts a terme en el context de manifestacions i reunions multitudinàries. El mateix dia, es publica al BOE la Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana, “Llei Mordassa”, que es farà servir per reprimir els drets de reunió i associació a l’Estat espanyol.

Entrada 120
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí