20191018
18 octubre 2019

Detenen la Paula durant una protesta postsentència i és posada en presó provisional

Vulneracions:La Paula explica a una entrevista a VilaWeb que els agents de la Policía Nacional la van detenir posant-li, en primer lloc, el genoll al coll, la van insultar i la van llençar a una furgoneta de la policia. La jove explica que va patir agressions a la furgoneta. A la prefectura de Via Laietana, la van posar de genolls i emmanillada contra la paret, i un agent va amenaçar-la amb un cúter. La Paula explica que no va poder dur a terme una trucada fins passades catorze hores de la detenció i que es va negar a signar el paper on deia que li havien llegit els drets perquè hi deia una hora de detenció falsa. La jutgessa, Beatriz Balfagón, que portava una mena de collaret amb la bandera d’Espanya, va decretar-ne presó provisional i la Paula és traslladada a Wad-Ras. La Paula en surt el 29 d’octubre amb en Dren i la Xènia. No té data de judici pels delictes de desordres públics, d’atemptat contra l’autoritat i danys. Al febrer de 2024, més de 4 anys després de la detenció, el seu grup de suport anuncia que han rebut l’escrit d’acusació de la Fiscalia, on se l’acusa del delicte de desordres públics amb ús d’instrument perillós, a causa del suposat llançament d’un objecte, i li demanen 2 anys de presó.

Entrada 697
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí