20190708
8 juliol 2019

Comença el judici a dos manifestants per les protestes contra la detenció de Puigdemont a Alemanya

Vulneracions:Comença el judici contra Laia Roca i Lluís Mollon a l’Audiència Provincial de Barcelona. La Fiscalia els acusa de cometre delictes de desordres públics i d’atemptat contra l’autoritat en la manifestació celebrada el març del 2018 contra la detenció del president Carles Puigdemont, i demana 2 anys de presó per Laia Roca i fins a 6 per a Lluís Mollon, a més de multes que podrien superar els 8.000 euros. Contra ells, tan sols hi ha la paraula de dos agents de la Guàrdia Urbana de paisà que els van identificar quan tornaven cap a casa, i la Fiscalia no ha sabut trobar cap prova gràfica de la seva culpabilitat. A més, dos agents de la Guàrdia Urbana es van contradir en les seves declaracions sobre els fets durant el judici. El 31 de juliol, la sala segona de l’Audiència Provincial de Barcelona els condemna per desordres públics però redueix les sentències a un any de presó per la Laia, i un any i mig pel Lluís.

Entrada 653
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí