20160310
10 març 2016

Citen a declarar l’alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, per no despenjar l’estelada de l’Ajuntament

Vulneracions:El Jutjat d’Instrucció número 1 de Berga cita a declarar com a investigada l’alcaldessa de Berga (CUP) per un delicte electoral. La citació es produeix arran de la negativa de l’alcaldessa de despenjar l’estelada del consistori tal i com li havia ordenat la Junta Electoral de Zona. En no despenjar la bandera, l’alcaldessa actuava en compliment de la moció del Ple de l’Ajuntament de 6 de setembre de 2012 que ordenava la col·locació de manera permanent de la bandera estelada a l’Ajuntament fins l’assoliment de la independència. La Junta Electoral de Zona havia demanat a diversos Ajuntaments de retirar les estelades durant la campanya electoral a les eleccions del Parlament de Catalunya del 27 de setembre de 2015 i a les eleccions generals del 20 de desembre de 2015. El dia de la citació, el 5 d’abril, Venturós no es presenta a declarar. El Jutjat la torna a citar per al 17 d’octubre i ella torna a no presentar-s’hi.

Entrada 145
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí