20190923
23 setembre 2019

S’inicia l'”Operació Judes”: la Guardia Civil deté 9 persones vinculades als CDR per ordre de l’Audiència Nacional

Vulneracions:Dos membres dels CDRs són alliberats el mateix dia, mentre que set ingressen a presó provisional per ordre del jutge instructor, Manuel García Castellón, a la presó de Soto del Real de Madrid. La Fiscalia els imputa els delictes de tinença d’explosius, conspiració per al delicte d’estralls i pertinença a organització terrorista. Els detinguts durant l’Operació Judes denunciaran coaccions, vexacions, amenaces i agressions físiques durant la detenció. A més, durant la detenció es produiran greus vulneracions del dret de defensa, entre d’altres, escorcolls sense la presència d’advocats, designacions irregulars d’advocats d’ofici, problemes perquè els advocats es puguin comunicar amb els detinguts, etc. A més, malgrat el secret de sumari i la manca d’informació dels advocats sobre la investigació, la premsa sí que ha tingut accés als informes de la Guardia Civil i als arguments del jutge per a dictar la presó provisional. Els mitjans espanyols no respecten la presumpció d’innocència: atribueixen delictes als detinguts, els titllen de “violents” i asseguren que “preparaven bombes per a la sentència del procés”.

Entrada 670
Vols cercar més casos?
En quin moment va passar aquest fet?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí