20171001
1 octubre 2017

Se celebra el referèndum sobre la independència de Catalunya

Vulneracions:La jornada comença amb l’anunci del Govern de la Generalitat sobre el cens universal, que permet que els ciutadans puguin votar a qualsevol col·legi electoral. Molts ciutadans han fet nit als centres de vot per evitar que la policia els tanqués i des de les 5:00 h de la matinada s’hi van afegint un gran nombre de persones. A partir de les 9:00 h, amb l’obertura dels col·legis, comencen les càrregues de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil arreu del país per tancar els centres de votació i requisar urnes i vots. En alguns punts ho aconsegueixen i en d’altres desisteixen davant la resistència dels concentrats. Les actuacions policials, que es produeixen majoritàriament durant el matí, deixen 1.066 ferits, segons la Generalitat. Malgrat la violència policial, a la majoria de col·legis es pot dur a terme la votació i hi acaben participant, fins les 20:00 h, 2.266.498 votants (un 42% del cens) i els resultats són 90,2% Sí i 7,8% No. La Generalitat xifra en 400 el nombre de col·legis tancats.

Entrada 264
Vols cercar més casos?
En quin moment va passar aquest fet?
En aquest fet s'hi referencien aquests...

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí