20070509
9 maig 2007

L’Audiència Provincial de Lleida desestima definitivament la querella de Jordi Vilaseca per les tortures patides durant la seva detenció

Vulneracions:El jove s’havia querellat contra els Mossos d’Esquadra i la Policía Nacional per tortures durant la seva detenció a l’abril del 2003, que havien requerit el seu ingrés a una unitat de cures intensives. L’Audiència considera que no resulten acreditats indicis de tortura. Vilaseca presentarà recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional, que no prosperarà. La detenció de Vilaseca al 2003 es va produir per ordres del magistrat del Jutjat Central d’Instrucció número 5 de l’Audiència Nacional Baltasar Garzón, en aplicació de la Llei Antiterrorista. El novembre de 2005, el magistrat de l’Audiència Nacional, Fernando Grande-Marlaska, que assumirà la instrucció de la causa, processarà els joves. El 27 de juny de 2007, després de més de 4 anys de les detencions, es celebra el judici contra Vilaseca i els dos altres joves de Torà, Jordi Torné i Antoni Codina, a l’Audiència Nacional pels delictes de tinença d’aparells inflamables i danys continuats. Finalment, els joves pacten una pena de 2 anys de presó, que queda suspesa.

Entrada 35
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí