20030401
1 abril 2003

Els Mossos d’Esquadra i la policia espanyola detenen Jordi Vilaseca per ordres de Baltasar Garzón i el torturen

Vulneracions:Els Mossos d’Esquadra i la policia espanyola detenen l’activista Jordi Vilaseca, per ordres de Baltasar Garzón, magistrat del Jutjat Central d’Instrucció número 5 de l’Audiència Nacional, en aplicació de la Llei Antiterrorista. El jove de Torà és detingut, amb un gran desplegament policial, per haver presumptament atemptat amb artefactes incendiaris oficines bancàries. Vilaseca passarà 5 dies incomunicat i després l’ingressaran a l’hospital i, posteriorment, a una Unitat de Cures Intensives a Lleida, arran de les tortures patides durant la detenció, on també se li detecta amfetamines a l’orina. El seu advocat i el col·lectiu Alerta Solidària denuncien les agressions patides per Vilaseca, que es querella contra els Mossos d’Esquadra i la Policía Nacional. Dos altres joves de Torà, Jordi Torné i Antoni Codina, també són detinguts en el decurs dels dies vinents. Tots tres declaren davant de l’Audiència Nacional i són traslladats a presons de Madrid. Els joves sortiran de presó el 9 de juny després de pagar una fiança de 30.000 euros cadascun. El magistrat de l’Audiència Nacional ja havia encapçalat una ràtzia repressiva contra el moviment independentista a l’estiu de 1992, just abans de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona, l’anomenada “Operació Garzón”, en la que es van produir detencions indiscriminades i tortures.

Entrada 1
Vols cercar més casos?
En quin moment va passar aquest fet?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí