20041102
2 novembre 2004

El Tribunal Europeu de Drets Humans condemna Espanya per no investigar els maltractaments de l’Operació Garzón

Vulneracions:El Tribunal Europeu de Drets Humans condemna Espanya a pagar indemnitzacions als 15 demandants, víctimes de maltractaments durant les detencions l’Operació Garzón. Les víctimes havien estat detingudes i torturades durant les ràtzies contra l’independentisme de l’estiu dels Jocs Olímpics de Barcelona del 1992, ordenades per Baltasar Garzón, aleshores jutge dels Jutjat Central d’Instrucció número 5 de l’Audiència Nacional, per presumpta pertinença a Terra Lliure. Garzón es va negar a investigar-ne les tortures. Ara, el TEDH condemna Espanya per no investigar-ne els maltractaments durant la detenció de manera exhaustiva i efectiva.

Entrada 9
Vols cercar més casos?
En quin moment va passar aquest fet?
En aquest fet s'hi referencien aquests...

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí