20141130
30 novembre 2014

El Diario publica una notícia on revela l’existència d’una unitat de la policia espanyola que rastreja informació compromesa de polítics independentistes

Vulneracions:La Policía Nacional espanyola hauria mantingut operatiu des de 2012 un grup d’agents que s’haurien dedicat gairebé en exclusiva a buscar indicis de corrupció per part de líders polítics catalans o membres dels seu entorn, a fi de contrarestar el moviment independentista. El Ministeri de l’Interior, dirigit per Jorge Fernández Díaz, en nega la seva existència. Els agents es repartirien entre dues estructures que formen part d’aquesta unitat (Unitat d’Afers Interns i la Unitat de Planificació Estratègica i Coordinació), aquesta última creada per Ignacio Cosidó, i que pertanyen a la Direcció Adjunta Operativa, de la qual el comissari Eugenio Pino n’és al front, un home de total confiança de Fernández Díaz. Aquestes estructures actuarien fora de les seves competències i sense control judicial. El 15 d’octubre, El Confidencial també n’havia publicat una notícia al respecte. El juliol de 2016, el comissari Villarejo, que era adjunt de la Direcció Adjunta Operativa, confessa en el marc d’un procediment que té obert davant l’Audiència Nacional l’existència d’una operació contra l’independentisme a la Policía Nacional espanyola: l’“Operació Catalunya”.

Entrada 111
Vols cercar més casos?
En quin moment va passar aquest fet?
En aquest fet s'hi referencien aquests...
Cossos policials
Institucions

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí