20121116
16 novembre 2012

El diari El Mundo publica un suposat informe de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la policia espanyola sobre Mas i Pujol

Vulneracions:El Mundo publica aquest esborrany nou dies abans de les eleccions al Parlament de Catalunya. Segons l’informe, Jordi Pujol, Artur Mas i membres de les seves famílies controlarien comptes a Suïssa i Liechtenstein, entre d’altres coses. El comissari en cap de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal informa el jutge instructor del cas Palau que la Unitat no ha elaborat el document. Les accions judicials empreses contra els periodistes del diari Eduardo Inda i Esteban Urreiztieta s’acaben arxivant. El partit d’Artur Mas passa de 62 diputats a 50 a les eleccions. El març de 2013, el ministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz informa a la Comissió d’Interior del Congrés, en base a una investigació d’Afers Interns de la policia espanyola, que el document no es correspon de manera exacta o literal a cap document oficial elaborat en el marc del cas Palau per la UDEF i que la informació publicada a la premsa trobaria explicació parcialment en l’existència d’altres informes i informacions. A més, el febrer de 2013, el banc suís Lombard Odier havia negat que el president i l’expresident haguessin tingut comptes a l’entitat en els últims deu anys. L’informe s’elabora en el marc de l’Operació Catalunya.

Entrada 77
Vols cercar més casos?
En quin moment va passar aquest fet?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí