20100628
28 juny 2010

Aprovació de la sentència sobre el recurs presentat pel PP a l’Estatut de Catalunya

Vulneracions:Es declaren inconstitucionals 14 articles sobre llengua, ordenament jurídic català, banca i caixes d’estalvi, dret civil, finançament i regulació tributària local. En aquesta sentència sobre l’Estatut, també se sotmetran a reinterpretació 23 articles i 4 disposicions, que modificaran els aspectes referents als drets històrics i els símbols, el català com a llengua vehicular en l’ensenyament, el dret i el deure de conèixer la llengua pròpia de Catalunya, les competències en immigració i en les consultes a la ciutadania i la bilateralitat en les negociacions amb l’estat. Assenyalen que la definició de Catalunya com a nació no té validesa jurídica, tot fent-hi constar explícitament “la indissoluble unitat d’Espanya”.

Entrada 54
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí