20230424
24 abril 2023

Clara Ponsatí no es presenta al Tribunal Suprem

Vulneracions:



Clara Ponsatí no compareix davant l’instructor de la causa contra els líders de l’1-O al Tribunal Suprem, Pablo Llarena, que l’havia citada pel 24 d’abril el dia de la detenció il·legal de l’eurodiputada a Barcelona, el 28 de març, a la seva tornada de l’exili. Ponsatí, però, presenta un escrit i hi indica que Llarena té l’obligació de suspendre’n el procediment fins que el Parlament Europeu hagi tramitat la demanda de protecció de la seva immunitat, d’acord amb la jurisprudència del TJUE. La demanda en qüestió, es troba al Comitè d’Afers Jurídics del Parlament, que presideix Adrián Vázquez (Ciutadans). El ponent de la demanda serà Angel Dzhambazki. Llarena, emperò, no dicta nova ordre de detenció nacional per a l’eurodiputada. Fiscalia i Advocacia de l’Estat, per la seva banda, demanen que se la torni a citar. Tanmateix, Llarena va més enllà i, el 21 de juny, emet una nova ordre de detenció nacional contra Clara Ponsatí.

Entrada 1162
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí