20230421
21 abril 2023

Arxiven una denúncia contra uns agents de Mossos d’Esquadra pels delictes de tortures i lesions a una manifestant durant les protestes contra l’empresonament de Pablo Hasél

Vulneracions:



Una manifestant detinguda, al febrer de 2021, durant les protestes contra l’empresonament de Pablo Hasél a Vic havia denunciat a cinc efectius de l’ARRO dels Mossos d’Esquadra pel delicte de tortures i lesions. La denunciant va al·legar que els agents la van agafar pel coll de la jaqueta i del cinturó dels pantalons i un cop a terra, li van propinar cops de peu a la cara i a altres parts del cos. A més, la denunciant va manifestar que un dels agents va fer servir l’expressió “la piquem o què?” i després va colpejar-li les lumbars amb una porra. Hi denunciava també altres vexacions, com que un cop al vehicle policial va notar el penis d’un dels agents a les mans i la van fer asseure-s’hi de genolls. El Jutjat d’Instrucció número 6 de Vic arxiva el cas, i considera que ni en els informes mèdics constaven les lesions denunciades, a la furgoneta policial no és possible col·locar les persones detingudes de genolls. El jutjat també en destaca la declaració coherent i versemblant dels agents.

Entrada 1161
Vols cercar més casos?
En quin moment va passar aquest fet?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí